Maten

 

Jag har haft förmånen att växa upp i ett hem där maten har varit otroligt god och vällagad. Råvarorna kom för det mesta direkt från naturens skafferi. Pappa jagade älg, rådjur och hare och det var lika spännande varje gång han lät mig få följa med till skogen för att jaga. Potatis och rotsaker fick vi barn vara med att så och skörda. Bär plockade vi i skogen och på bärbuskarna hemmavid. Tidigt fick jag hjälpa till att baka tunnbröd, mamma kavlade och jag och mina systrar gräddade i den vedeldade ugnen.

Ett underbart minne har jag av min faster Hedvig som alltid varje höst tog med mig ut i skogen runt gården och plockade svamp; bl.a. murklor, blodriskor, champinjoner, taggsvamp och fårticka. När vi kom hem stekte vi svampen i smör och åt på hårt tunnbröd, en delikatess och upplevelse jag skulle önska barn av idag att få uppleva. Min mamma lagade mat som jag förstår idag faktiskt var gourmetmat av högsta klass. Matintresset har jag kvar och känslan för de naturliga och rena råvarorna som jag är uppväxt med.

Som ni säkert förstår så lagar jag vällagad mat av ekologiska och lokala råvaror i mesta möjliga mån, tillagade i gårdens egna kök. Vi serverar ekologiska viner och lokalt producerad öl.

Konferensgrupper i sällskap om max 16 personer kan boka måltider. Kontakta oss för offert och meny.

Välkomna! Camilla