Rensa ogräs en regnig måndag i juli

Idag rensade Metta och jag ogräs och vi trotsade regnet och tänkte att nä, nu ska vi inte ge oss vika för vädrets makter. Då ser man ut så här geggig, men dra på smilbanden kan vi ändå 🙂 Vi täckte kålen för andra gången förra veckan med gräsklipp och all kål ser fin ut, lite hål av någon hungrig insekt men trots allt väldigt fin. Purjolöken har inte fått någon täckning med gräsklipp och ser lite tunn ut men jag tror att den kommer att växa ikapp. Vädret är ju väldigt varierande med jättevarmt ena dagen för att dagen därpå bara visa ca 8-9 grader på termometern. Jag bäddar och serverar frukost och rensar ogräs om dagarna så därför blir det lite sporadiskt med inläggen denna tid på året. Jag har fått tag på 3 nya höns och en ny tupp av en kvinna som har Hedemora höns med genbanksintyg och det är jag så lycklig över. Det är inte så lätt att hitta de som har den hönsrasen med genbanksintyg. Igår städade jag andra hälften av hönshuset där den svarta hönan har legat och ruvat på 6 ägg i flera veckor, så jag lyfte ut henne i det fria och kastade äggen. Hon blev ganska nöjd över det och skakade på sig, började krafsa i jorden och gräset och åt med god aptit. Nu är det fräscht och fint även i det rummet i hönshuset. De nya hönsen eller kycklingar är det som jag har köpt, kommer levererade i början på september 🙂 Då kommer jag att ha 6 höns, en tupp och dessa 5 kycklingar som kläcktes för någon vecka sen.